Stoffer av stoffer

- Feb 09, 2018-

Badekåper er vanligvis laget av fire forskjellige stoffer:

Bomull: Bomull er en naturlig fiber som hovedsakelig består av cellulose og er en av de mest brukte fibre i tekstilproduksjon. På grunn av den hydrofile naturen av cellulose absorberer bomull lett vann og brukes ofte av stranden, bassenget eller etter en dusj. Bomullsklær er spesielt egnet for bruk i varme klima fordi bomull har en tendens til å absorbere svette.

Silke: Silkekledder er populære på grunn av utseendet deres, men kan være relativt dyre. Silkekåper er veldig tynne og lette og er ikke spesielt egnet til våte situasjoner fordi de mangler overflateareal og polaritet som er nødvendig for å absorbere vann. [3] Imidlertid er silkepyntegenser det tradisjonelle valget, siden de ikke bæres etter bading.

Mikrofiber: Mikrofiber er en ekstremt fin syntetisk fiber, vanligvis laget av cellulose eller polyester, som kan veves inn i tekstiler for å etterligne naturfiberduk. Moderne mikrofibre er utviklet for å maksimere pusteevne og vannabsorpsjon og kan være tynnere enn bredden av menneskehår. Mye som silke, er klær laget av mikrofiber lett i vekt og er veldig myke til berøring. Mikrofiber er brannfarlig.

Ull: ull badekåper er vanlige i kaldere klima.

Nylon: Nylon er en syntetisk fiber som av og til brukes i billige badekåper. Det er verdsatt for sin evne til å bli rengjort enkelt.